Top

LeningenJe hebt geld nodig? Wanneer je geld nodig hebt, en je hebt niet gespaard, dan kun je een lening afsluiten. Lenen betekent dat je vandaag of morgen de aankoop al kunt doen maar het betekent ook dat je later dit geld terug moet betalen.

Bank of tussenpersoon?
Je leent het geld bij een leningaanbieder, zoals bij een bank maar het kan ook heel goed via een tussenpersoon. Vooral de laatste is interessant want deze kan verschillende verstrekkers voor je vergelijken en de goedkoopste lening voor je selecteren. Als je niet goed oppast bij geld lenen kan je al snel in de problemen raken. Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Op deze website geven we je algemene informatie over geld lenen.

Sparen of lenen?
Wanneer je hard werkt voor je geld en geen schulden hebt dan is het best logisch dat het eens tijd wordt om aan jezelf te denken. In plaats van jaren te sparen voor die droomauto kun je ook een lening afsluiten en de aankoop direct doen zodat je er dezelfde week nog in kunt rijden. Sparen is nu eenmaal lastig voor sommige mensen omdat er altijd wat tussen lijkt te komen. Zo blijft de droomauto onbereikbaar voor velen.

Lening afsluiten
Wanneer je een lening afsluit kun je er niet onderuit en of je het nu wil of niet je bent verplicht dit bedrag maandelijks opzij te leggen. Dit is een voordeel en een nadeel. Je zit jarenlang vast aan een financiële verplichting tot de lening is afgelost. Anderzijds heb je wel meteen plezier van hetgeen je met de lening koopt.

Definitie volgens wikipedia
”Een lening is geld dat door een persoon of instelling aan een andere persoon of instelling wordt verstrekt. De bedoeling is dat het geld op termijn wordt terugbetaald (afgelost). Leningen worden meestal verstrekt door banken. Banken hebben de beschikking over geld dat door anderen bij hun in bewaring gegeven is. Die personen willen daar graag rente over ontvangen. De bank kan die rente vergoeden als de bank rendement op het in bewaring gegeven geld kan bereiken. Dit kan de bank doen door het geld te beleggen, of door het uit te lenen..” Bron - Wikipedia

Bottom